Mammut mašine za uvrećavanje pijeska

 

Učinkovito pakovanje zahvaljujući sofisticiranoj tehnologiji.

Brza reakcija i prava tehnička pomagala često čine odlučujuću razliku u zaštiti od poplava.

MAMMUT nudi najširi spektar rješenja i modela od 240 litara do 2.000 litara kapaciteta za brzo i bez komplikacija punjenje vreća s pijeskom. Opremljene patentiranim sistemom za pakiranje, TURBO PACKER mašine za punjenje vreća s pijeskom osiguravaju jednostavnu upotrebu u hitnim slučajevima.

Patentirana jedinica za pakovanje

Ako želite brzo i jednostavno napuniti vreće s pijeskom, sigurno ćete biti impresionirani dozerima za punjenje koje koristi TURBO PACKER: pijesak se miješa pomoću miješalice i struji kroz jedan mehanički otvor i pocinčani dozer te sigurno u vreću s pijeskom. Otvor za vreću se pokreće jednostavnim povlačenjem dozera sa vrećom pijeska koja se stavlja preko nje na tijelo. Ako pustite komponentu, protok pijeska se automatski zaustavlja. To omogućava brz i efikasan rad u praktičnoj upotrebi za zaštitu od poplava ili punjenje zaliha, zahvaljujući čemu se može napuniti do 3.800 vreća na sat ovisno o veličini stroja.

Brz i ergonomski

Punjenje vreća s pijeskom može biti naporan zadatak, posebno ako se isti korak ponavlja nekoliko sati. Međutim, jedinica za pakovanje mašine za punjenje vreća s pijeskom TURBO PACKER omogućava ergonomsko punjenje vreća. Zahvaljujući podkonstrukciji mašine koja je podesiva po visini i postoljima za vreće s pijeskom, pomoćnik može stajati uspravno i tako pripremiti veliku količinu vreća s pijeskom za zaštitu od poplava u kratkom vremenu.

Sandbag filling machine TURBO PACKER - Bagging system

Lako rukovanje zahvaljujući patentiranim otvorima za vreće

Sandbag filling machine TURBO PACKER - height adjustment

Noge i postolja podesiva po visini za ergonomski rad

Kompaktna veličina za fleksibilno pakovanje

Najmanji model u liniji mašina za punjenje vreća s pijeskom TURBO PACKER opremljen je prečnikom bubnja od 95 cm i izuzetno je fleksibilan za korištenje i lak za transport zahvaljujući svom kompaktnom dizajnu. Ovu mješalicu za punjenje standardno pokreće električni motor od 4,5 kW. Sa tri dozera za punjenje i nosivošću od 240 litara pijeska, može se napuniti do 1.500 vreća na sat. Sve u svemu, TP 95 E 3S je svenamjenski početni model za bolje i brže punjenje potrebnih vreća s pijeskom.

Tehnički podaci TP 95 E 3S
Pogon 4.5 kW električni
Prečnik bubnja 950 mm
Zapremina 240 l
Kapacitet vreća/sat 1.500
Dozeri 3
Garancija 1 godina
Dodatna oprema

Toplo pocinčani rezervoar za punjenje, 4-dijelni, 1,4 m x 1,4 m

Sandbag filling machine Turbo Packer TP 95 E 3S
 
 
 
Brzo punjenje uz nenadmašnu tehnologiju
TURBO PACKER TP 150 5S mašina za punjenje vreća sa pjeskom već ima veći prečnik bubnja: sa prečnikom od 150 cm, nosivosti od 800 litara i performansama punjenja do 3.000 vreća na sat, uređaj omogućava efikasno pakiranje. Kako ovaj model zahvaljujući svojoj veličini ima više prostora za operativno osoblje, ovdje je predviđeno 5 otvora. Širok raspon dodataka još više proširuje područje primjene i fleksibilnost ove MAMMUT mašine za punjenje vreća s pijeskom.
Tehnički podaci TP 150 5S
Pogon Traktor PTO, kardanska osovina traktora
Prečnik bubnja 1.500 mm
Zapremina  800 l
Kapacitet vreća/sat 3.000
Dozeri 5
Garancija 1 godina
Dodatna oprema

Toplo pocinčani rezervoar za punjenje, 4-dijelni, 2,2 m x 2,2 m
11 kW električni pogon
Reflektori
Signalizacija za drumski transport

Sandbag filling machine Turbo Packer TP 150 5S

Mašina za punjenje vreća s pijeskom s najvišim performansama i najvećim nosivim opterećenjem

Tip TP 175 5S u asortimanu punila za vreće s pijeskom MAMMUT je izvanredna pomoć u radu na zaštiti od poplava i daje najviše performanse: zahvaljujući zapremini punjenja od 1.000 litara, prečniku bubnja od 1.750 mm i 5 otvora za punjenje, možete postići impresivan performanse pakovanja do 3.800 vreća na sat. Ova mašina je takođe popularna zbog velike količine prostora za osoblje za punjenje: to osigurava pogodno i ugodno radno okruženje.

Tehnički podaci TP 175 5S
Pogon Traktor PTO, kardanska osovina traktora
Prečnik bubnja 1,750 mm
Zapremina 1.000 l
Kapacitet vreća/sat 3.800
Dozeri 5
Garancija 1 godina
Dodatna oprema

Toplo pocinčani rezervoar za punjenje, 4-dijelni, 2,35 m x 2,35 m
15 kW električni pogon
Reflektori
Signalizacija za drumski transport

Sandbag filling machine Turbo Packer TP 175 5S
 
 
Profesionalni model za zahtjevne situacije
Profesionalni model u liniji TURBO PACKER također je potpuno nezavisan od napajanja: TP 2000 4S pokreće Honda benzinski motor i ima vlastiti hidraulički rezervoar. Sa kapacitetom od 2.000 litara pijeska i 4 dozatora, možete upravljati do 2.000 vreća na sat. Međutim, glavna prednost ovog uređaja je da proces pakovanja ne mora biti prekinut prilikom punjenja utovarivačem. Ovo takođe obezbjeđuje visok stepen operativne sigurnosti, jer je tim za pakovanje na jednoj strani, a utovarivač za punjenje mašine je na suprotnoj strani. Pijesak se pouzdano prenosi do dozatora za punjenje preko dovodne spirale u spremniku.
 
Tehnički podaci TP 2000 4S
Pogon Honda benzinski motor, 9.5 HP sa 100 l rezervoarom za hidraulično ulje
Dimenzije 3000 mm x 1250 mm x 2400 mm
Zapremina 2.000 l / 1,2 m³
Kapacitet vreća/sat 2.000
Dozeri 4
Garancija 1 godina
Dodatna oprema

Električna miješalica
Reflektori
Transportna prikolica
Kontejnerski okvir

Sandbag filling machine Turbo Packer TP 2000 4S