GSE Ground Support Equipment

RUDE ZA VUČU ZRAKOPLOVA

Kupci širom svijeta vjeruju u izvanredan kvalitet naše opreme za vuču i vraćanje aviona. Naše kuke za vuču savršeno odgovaraju zahtjevima proizvođača aviona. Oni će vas uvjeriti jednostavnošću i kratkim rokovima isporuke, a dizajnirani su prema važećim normama i standardima.

Portfolio pokriva čitavu vašu flotu aviona bilo da imate uskotrupne, širokotrupne, poslovne avione, regionalne mlazne avione ili helikoptere.

TRIPOD DIZALICE

Naše tripod-dizalice omugućavaju visoko isplativo i efikasno održavanje vašeg aviona. Dosljedna modularnost omogućava im da se konfigurišu prema vašim specifičnim zahtjevima. Dostupne su različite opcije konfiguracije, od osnovnih do vrhunskih verzija. Kao opcija u kombinaciji sa našim centralnim elektronskim sistemom za kontrolu podizanja i nivelisanja (EJAL).

Portfolio uključuje tripod-dizalice sa širokim rasponom od 2 do 210 tona. Pokrivena je cijela flota aviona – uskotrupni, širokotrupni, poslovni avioni, regionalni mlazni avioni ili helikopteri.

OSOVINSKE DIZALICE

Naš širok asortiman inovativnih dizalica za osovine pokriva sve današnje komercijalne i vojne avione. Dosljedna modularnost omogućava da se konfiguriraju prema vašim specifičnim zahtjevima.

Sigurnost i kvalitet “Made in Germany” imaju najveći prioritet. Zato su naše dizalice, bez obzira na kapacitet, dizajnirane za izvanrednu robusnost.
Svaki proizvod je testiran sa 10% bočnog opterećenja i 150% otpornim opterećenjem. Čak i u teškim uslovima okoline, naše dizalice za osovine obavljaju svoje usluge održavanja na gumama, točkovima i kočnicama aviona

GPU ( GROUND POWER UNIT)

Guinaultovi GPU-ovi obezbjeđuju napajanje aviona u skladu sa preporukama proizvođača aviona i važećim standardima. Isporučuju naizmjenični napon od 200V/400Hz i 28Vdc neprekidno. Dostupni su opcioni moduli za generisanje alternativnih napona (na primjer 56 Vcc). Guinaultov asortiman pokriva zahtjeve od 0 do 200 kVA.