Čamci za spašavanje

  • Whaly čamci za spašavanje
  • Achilles čamci na napuhavanje

Ponuda polietilen čamca Whaly 
 Polietilen čamci Whaly
Dizajn, metoda proizvodnje i robusnost visokokvalitetnog polietilena su osnovica Whalijevih čamaca.
To su čamci sa dvostrukim dnom, izrađeni u jednom komadu bez spojeva, izdržljivi, robusni, lagani i UV stabilizirani. Odlikuju se posebnim dizajnom, sigurnošću i lakim održavanjem.
– Dimenzije su im 2,10/2,70/3,10/3,70 i 4,35 metara, za pogon koriste vanbrodske motore od 2,5 do 30 KS, te su certi-ficirani za CE kategorije C i D.
– Čamci raspolažu izuzetno prostranim unutrašnjim prostorom, a njihove glatke površine pružaju izuzetno ugodan osjećaj tijekom boravka na čamcu.
– Spadaju u vrstu vrlo sigurnih i stabilnih čamaca, što ih čini idealnim za razonodu, ribolov, pomoćnim čamcima na brodicama, škole jedrenja, rekreaciju, zaštitu okoliša i slično.
– Posebni faktor sigurnosti predstavlja činjenica da su Wahly čamaci proizvedeni u jednom komadu bez spojeva.

Whaly polietilenski čamci proizvode se u Holandiji metodom rotacijskog lijevanja polietilena, u jednoj od naj-većih tvornica u Evropi specijaliziranoj za rotacijski lijev.
Polietilen je materijal izuzetne čvrstoće i mala je vjerojatnost oštećenja i potrebe popravka, no u slučaju potre-be može se jednostavno popravljati. Polietilen ima vrlo dobra plutajuća svojstva i vrlo je pogodan za gradnju čamaca, može se reciklirati i zato možemo reći da je prijatelj okoline.

Achilles čamci

Pneumatski čamci

FRB SERIES
SERIJE SPORT UTILITY

Svestrani uslužni brod koji je spreman za samo nekoliko minuta.

Prvobitno dizajnirani kao čamci za brzo reagovanje za vatrogasne jedinice i spasilačke jedinice, ovi jedinstveni aluminijski podovi s rolanjem s inovativnim sistemom šarki i neklizajućim pločama mogu obavljati različite funkcije. Lako ih je skladištiti ili nositi i mogu se postaviti za nekoliko minuta. Glavne zračne komore opremljene su ventilima za smanjenje pritiska. Mogu se naduvati ili bocama komprimovanog vazduha ili standardnom opremom za podnožje pumpe.

Pored njihove Achilles CSM tkanine i četveroslojne konstrukcije šavova, druge posebne karakteristike poput flastera za habanje po habanju i prijenosnih vreća za skladištenje čine ih praktičnom alternativom za bavljenje nizom poslova na vodi.

FRB serija

Ahilova CSM ojačana tkanina
Četveroslojna konstrukcija šava
Kopica na naduvavanje „V“
Rolo pod od aluminijuma s pločicama od nehrđajućeg stakla, prekrivač staklena u obliku fiberglasa sa zaštitnom pločom za stezanje motora
Dva vesla s unutrašnjim padovima kravata
D-prstenovi za vuču
Dvije prijenosne vreće za odlaganje
Čitava zaštitna linija od prskanja sa životnim linijama
Flasteri s abrazijom
Pet unutarnjih vezivnih prstenova
Čvrsta struga trljanja suza
Nožna pumpa i komplet za održavanje
FRB-104 ima dva ventila za smanjenje pritiska, četiri ručke za dizanje i nošenje, unutarnji D-prsten za dizanje pramca i ventil za dovod. FRB-124 ima četiri ventila za smanjenje pritiska, šest ručica za dizanje i nošenje, dva ventila za pečenje i tešku rukavicu.